Ik vermag alle dingen

Psalm 18

29 Want Ú doet mijn lamp schijnen, HEERE;
mijn God doet mijn duisternis opklaren.
30 Want met U ren ik door een legerbende,
met mijn God spring ik over een muur.
31 Gods weg is volmaakt,
het woord van de HEERE is gelouterd,
Hij is een schild voor allen die tot Hem de toevlucht nemen.
(Psalm 18:29-31)

Wat een heerlijke woorden van David, zijn leven draait maar om 1 ding en dat is het wandelen met God. Het moet ons beschamen en bemoedigen tegelijk. Het moet ons aan het denken zetten over hoe wij wandelen in dit leven. Want er is toch echt wel een weg die hoger is dan het normale leven hier op aarde.

Het zo jammer om te zien hoe we als kerk geld en energie verspillen aan dingen die er eigenlijk helemaal niet toe doen. Al die vergaderingen waar we maar 5 minuten bidden en uren discussiëren getuigen echt niet van afhankelijkheid. Het getuigt van onze eigen wijsheid, onze eigen invulling van onze religie.

Lees de woorden van David, met mijn God spring ik over een muur. Met onze Vader in de hemel kunnen we alles. Paulus schreef het ook in het boek Phillipenzen, ‘ik vermag alle dingen in Hem die mij kracht geeft.’ Het complete vertrouwen in de God van hemel en aarde, de God die heel dicht bij komt.

En het enige wat we nodig hebben is geloof, vertrouwen in onze Vader in de hemel. Vertrouwen dat in alle omstandigheden Hij ons de kracht zal geven om te doen wat we moeten doen. Mijn God doet de duisternis in mijn leven verdwijnen, mijn God is de bron van mijn kracht en mijn leven. Niets hier op aarde komt ook maar in de buurt van de heerlijkheid van God in mijn leven.

Gods weg voor jou is volmaakt, vertrouw er op. En dat vertrouwen moet je laten zien in je leven, je moet je hand werkelijk naar Hem uitsteken. In alle omstandigheden moet je op Hem gericht blijven. Want alleen dan zul je deze woorden kunnen herhalen, alleen dan zal God werkelijk het licht in jouw duisternis kunnen laten schijnen. Wat een heerlijke psalm, een psalm die we mogen zingen in vertrouwen dat we alle dingen kunnen doen in Zijn kracht.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.