Toon ons

Psalm 17

7 Toon de wonderen van Uw goedertierenheid,
U, Die hen verlost die tot U de toevlucht nemen,
van hen die tegen Uw rechterhand opstaan. 
(Psalm 17:7)

Durven we dit uit volle borst mee te zingen tijdens de kerkdienst? Want het zijn niet zomaar wat woorden waarmee we God loven en prijzen, het zijn woorden vol van geloof. Wij durven zo niet meer tegen God te praten, wij vinden dat onbeleefd. We kunnen God niet commanderen?

Maar wat als het juist deze gebeden zijn die Gods hart raken? Want het is God die verlangt naar een roep om Zijn hulp in het leven. En daarom moeten we dit vers als 1 geheel lezen. David weet dat als we ons tot Hem richten en van Hem verlangen dat Hij Zijn goedertierenheid laat zien. Hij verlost ons van de boze, Hij bevrijdt ons van het kwaad.

Toon ons Uw wonderen, de wonderen van Uw goedertierenheid. Weg met de vrome nederigheid, het is eigenlijk een arrogantie. God wil lastig gevallen worden, God wil ons helpen, Hij wil betrokken zijn bij ons leven. En daarom mogen we met David bidden zodat we ook in ons leven de wonderen van Zijn goedertierenheid zullen zien. Het is een verlangen die misschien niet zoveel aan het woord komt in onze gemeenten, maar het is wel het verlangen waar de psalmen mee vol staan.

Vader, U die hen verlost die zich tot U richten. U bent het Vader die vol van liefde en rechtvaardigheid zich ons lot aantrekt. Toon Uw wonderen in ons leven, toon Uw macht zodat wij worden bevrijd en verlost. Vader toon ons Uw heerlijke majesteit, toon ons wat U wilt doen in ons leven.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.