Gelukkig leven

1 Petrus 3

10 Want wie het leven wil liefhebben en goede dagen zien, die moet zijn tong weerhouden van het kwaad, en zijn lippen van het spreken van bedrog; 11 die moet zich afkeren van het kwaad en het goede doen; die moet vrede zoeken en die najagen. 12 Want de ogen van de Heere rusten op de rechtvaardigen, en Zijn oren zijn gericht op hun gebed; maar het aangezicht van de Heere is tegen hen die kwaad doen. (1 Petrus 3:10-12)

Als we de reclames moeten geloven dan worden we pas gelukkig als we zoveel mogelijk uit kunnen geven met onze creditkaart of lekker met vrienden alcohol kunnen nuttigen. Het idee over wat gelukkig zijn nu echt is wordt ons eigenlijk vanaf de geboorte door de strot geduwd.

Petrus heeft het over een hele simpele berekening, als wij goede dagen willen zien moeten we met onszelf beginnen. Door goed te doen zal ons leven als een vruchtbare grond zijn waar de mooie bloemen van het leven kunnen groeien. Een goed leven is niet te koop met geld, hoeveel rijke mensen hebben al niet zelfmoord gepleegd. Een echt goed leven zit hem in ons eigen hart, hoe wij kijken naar en handelen in dit leven.

En als wij bewust een keuze maken in de kracht van God om te strijden tegen het kwaad in ons eigen leven en te vechten voor het goede in ons leven zullen wij echt geluk vinden. Dan zullen wij werkelijk het leven leren liefhebben. De wereld laat ons weten dat we nooit verzadigd zullen zijn, maar in God hoeven wij maar 1 keer het levende water te drinken en we zullen dan nooit meer dorst hebben.

Maak er een doel van in jouw leven, het najagen van het goede. Soms lijkt het er op alsof ons leven op de automatische piloot staat en we meegaan met elke hype die er langs komt. We hoeven er niet eens bij na te denken, het gaat allemaal vanzelf. Petrus heeft het over najagen en dat gaat niet vanzelf. Dat vraagt van ons dat we bewust een keuze maken waarin we het goede in ons leven laten zegevieren.

En zoals de goede student in de klas niets verkeerds kan doen bij de juffrouw zo zal het ook zijn bij de Vader. Onze vragen zal Hij serieus nemen, omdat wij Hem serieus nemen met het najagen van Zijn normen en waarden.

This entry was posted in 60 1 Petrus. Bookmark the permalink.