Oprecht leven

Efeze 6

5 Slaven, wees, evenals aan Christus, gehoorzaam aan uw heer naar het vlees, met vrees en beven, oprecht van hart, 6 niet met ogendienst, als mensenbehagers, maar als slaven van Christus; doe zo van harte de wil van God, 7 en dien met bereidwilligheid de Heere en niet de mensen. (Efeze 6:5-7)

Nu moeten we het woord ‘slaven’ vervangen met het woord ‘werknemers’. De boodschap van deze verzen blijft precies hetzelfde ook al lijken we vandaag de dag geen slaven meer te zijn. Als we denken de Heere Jezus te volgen moeten we nog steeds dit hart hebben in ons leven. En ook vandaag de dag is dit niet vanzelfsprekend.

Er was een dominee die vertelde over zijn helper in het huis. Vanaf de dag dat ze werkelijk christen werd, was er een verandering in haar werk. Voorheen zag alles er piekfijn uit nadat ze had schoongemaakt, maar nadat ze werkelijk christen was geworden begon ze ook te vegen onder het tapijt. De boodschap is natuurlijk duidelijk in onze context. Niet langer maakte ze schoon voor wat gezien werd, maar begon ze schoon te maken tot eer van God.

En dat is de verandering die in ons leven moet komen. We moeten ons realiseren dat we niet werken voor onze werkgever, we werken ten diepste voor onze Heer. We zijn werknemers van Jezus en in ons moet de bereidwilligheid zijn die ook in Jezus leeft. Alleen dan zullen mensen een verschil zien.

Leven tot eer van Jezus gaat verder dan de zondag. Op het moment dat we er voor kiezen om Jezus centraal te zetten in ons leven veranderd er van alles in ons leven. Niet langer zijn we meer bezig met hoe de wereld om ons heen over ons denkt. Niet langer zijn we druk om een masker voor te houden zodat mensen zien wie wij willen dat ze zien. We zijn bezig om Jezus te dienen en voor Hem te leven.

Dat is een ander leven. Dan zijn we niet langer bezig met een masker, want daar kijkt Jezus makkelijk doorheen. We zijn bezig om werkelijk op Jezus te lijken. We zijn biddend aan het werk. We zoeken biddend de juiste weg om de mensen om ons heen te dienen omdat we Jezus willen dienen.

Dit is een bevrijdend leven. En mensen zullen zien dat Jezus door ons leeft. Het is anders, maar echt. We hoeven nooit meer te doen alsof.

This entry was posted in 49 Efeze. Bookmark the permalink.