Uiterlijk vertoon

Johannes 18

28 Ze brachten dan Jezus van Kajafas naar het gerechtsgebouw, en het was ‘s morgens vroeg. En zij gingen het gerechtsgebouw niet in, opdat zij niet bezoedeld zouden worden, maar het Pascha konden eten. (Johannes 18:28)

Hier kun je in een vers de twee kanten van een vals geloof zien. Hier laten de leiders heel sterk zien wat er fout is aan hun leven met God. Ze leven namelijk twee verschillende levens, een leven dat trouw lijkt te zijn aan hun God en een leven dat nog meer trouw wil zijn aan hun eigen behoeften.

We kunnen heel ver gaan in onze devotie naar God. We kunnen elke zondag naar de kerk gaan, we kunnen altijd onze tienden geven, we kunnen trouw zijn aan de bijbelstudie en toch kan er iets grondig mis zijn.

De geestelijke leiders waren het voorbeeld van Israël, ze lieten zien wat men moest doen om God te vriend te houden. Ze waren erg sterk in het houden van alle tradities en regels. Ze zaten strak in een maatpak waardoor ze niet snel over de scheef konden gaan.

Maar, achter dit uiterlijk vertoon zit een hart dat er bij gebaat is dat ze in deze positie blijven. De veiligheid van dit uiterlijk vertoon moet blijven staan al moeten ze er voor moorden. Daarom is het zo hypocriet, in hun moordzucht willen ze nog steeds vasthouden aan hun regels en het heiden gebouw niet in.

Ik denk dat er veel christenen zijn die zo leven. Ze zitten zo vast aan hun regels, maar hebben geen enkel gevoel meer over voor een leven met God. Ze zijn bereidt over lijken te gaan, zolang hun kerkje maar blijft staan. Een puur leven met God gaat juist zoeken naar het hart van de wet en gaat er met het hart naar leven.

This entry was posted in 43 Johannes. Bookmark the permalink.