Gods omgeving

Ook lag er voor de troon iets als een zee van glas, van kristal. (Openbaring 4:6a)

De plaats voor de troon is de plaats waar wij mogen komen. Wij mogen vrijmoedig voor de troon van God komen en Hem aanbidden als onze God. De plaats is een plaats van vrijheid en openheid. Niets is voor ons verborgen, het is puur en stralend. In alle openheid mogen we voor God komen.

Midden voor de troon en eromheen waren vier wezens, die van voren en van achteren een en al oog waren. Het eerste wezen zag eruit als een leeuw en het tweede als een jonge stier; het derde had een gezicht als een mens en het vierde leek een vliegende adelaar. Elk van de vier wezens had zes vleugels, met overal ogen langs de randen en aan de binnenkant. Dag en nacht herhalen ze: ‘Heilig, heilig, heilig is God, de Heer, de Almachtige, die was, die is en die komt.’ (Openbaring 4:6b-8)

Om de troon heen zien we vier wezens, die we ons misschien maar moeilijk kunnen inbeelden. We hebben zoiets nog nooit eerder gezien, maar God heeft hen geschapen, en zij hebben deze plaats gekregen in de heiligheid van God om Gods karakter te tonen. Ook zij (net als wij) laten Gods heerlijkheid zien.

Het kan ons afschrikken om verder te gaan in dit bijbelboek. Het klinkt allemaal zo mysterieus. Maar door onze hoofd in de grond te stoppen verdwijnt de troon van God niet. Wij mogen Zijn schoonheid aanschouwen, door Jezus mogen wij voor Zijn troon komen, vrijmoedig.

En deze wezens erkennen God in Wie Hij werkelijk is. Wij worden al moe bij de aankondiging van een gebeds samenkomst. Maar als wij voor de troon van God staan en Hem in al Zijn heerlijkheid zien dan kunnen wij niets anders dan Hem aanbidden in Zijn heiligheid. Hij is compleet anders en onaantastbaar. Niets kan Hem in al Zijn heerlijkheid veranderen.

Daarom moeten we hier niet overheen lezen, maar we moeten ons juist verdiepen in de schoonheid van God. Als wij God leren kennen als de God zoals die hier wordt geopenbaard, dan veranderd ons leven in een lofzang waarin we God alle eer geven. Ons gebed wordt levend, niet langer een lang afstand gebed zo na het eten, maar een gebed waar we voor de troon van God mogen naderen in alle rust en vrede.

This entry was posted in 66 Openbaring. Bookmark the permalink.