Denk na en luister naar Jezus

Matheus 7:13,14

13 Ga door de nauwe poort naar binnen. Want de brede weg, die velen volgen, en de ruime poort, waar velen door naar binnen gaan, leiden naar de ondergang. 14 Nauw is de poort naar het leven, en smal de weg ernaartoe, en slechts weinigen weten die te vinden. (Matheus 7:13,14) 

De vorige overdenking ging ook over deze verzen. Ze blijven bij mij steken. Deze woorden van Jezus zijn zo sterk, maar waarom doen ze ons niets, waarom lopen wij er gewoon aan voorbij? Jezus waarschuwt ons voor de verkeerde weg die zo makkelijk is om te volgen.

Het is het leven waar wij voor kiezen. En niet kiezen is ook een keuze want automatisch komen we op de grote weg waarvan geldt dat alle wegen naar hetzelfde gaan. Het leven van een christen is niet simpel het is een keuze dat ons hele leven omhelst.

Daarom zijn de woorden van Jezus niet simpel, ze zijn radicaal en het enige wat er van ons wordt verwacht is dat wij alles van de brede weg opgeven en door de smalle poort naar binnen gaan.

Dat Jezus een smalle poort gebruikt is omdat het niet makkelijk is daardoor naar binnen te gaan. Daarom voegt Jezus er ook aan toe dat er maar weinigen zijn die het vinden. Daarom moeten we bij onszelf nagaan waar lopen wij nu?

Hoe ziet ons leven er nu uit? Is dat te vergelijken met de brede weg of met de smalle? Dit is serieus, Jezus heeft deze woorden niet luchtig uitgesproken, dit is het leven waar we naar moeten verlangen en voor moeten vechten.

Waarom zou Jezus dit zeggen als het simpel is? Denk na en luister naar Jezus.

This entry was posted in 40 Matheus. Bookmark the permalink.