De taal van Gods hart

Hosea 2:4-25(Let op er zit verschil tussen vertalingen wat betreft de verzen!)

Anders zal ik haar uitkleden, haar zo naakt laten staan als toen ze geboren werd; anders maak ik haar onvruchtbaar als een woestijn, als een land van grote droogte, en laat ik haar omkomen van dorst. (Hosea 2:5)

 Dit zijn de woorden van God gesproken door de profeet Hosea. Als ik dit hoofdstuk lees dan geloof ik dat we in het hart van God kunnen kijken. Aan de ene kant de frustratie van God over Israel hoe ze elke keer leven en Hem elke keer verlaten als een ontrouwe vrouw. En aan de andere kant het diepe verlangen om samen met hen te leven.

In het eerste gedeelte vergelijkt God Israel met een prostituee en spreekt Hij oordeel over haar uit. Hij laat zien dat de gedachten van Israel verkeerd zijn en tegen Hem ingaan. En Hij wil hen daarvoor straffen, en de straf bestaat voornamelijk het wegnemen van Zijn zegeningen.

11 Daarom zal ik, als het tijd is voor de oogst, mijn koren en mijn wijn terugnemen; ook mijn wol en mijn vlas, waarmee ze haar naaktheid moet bedekken, zal ik terughalen. (Hosea 2:11)

God neemt deze dingen weg omdat Zijn hart verlangt naar een Heilige bruid, een bruid waarop Hij kan vertrouwen. Als we deze woorden lezen dan begrijpen we de rampspoed waarin Israel soms verkeerd. Vanuit menselijk oogpunt is het een ramp en snappen we niet waarom God het doet. Maar vanuit Gods oogpunt is slechts een ding genoeg om de ramp weg te nemen, ons hart.

Daarom zal ik haar met een doornhaag de weg versperren, met een muur zal ik haar insluiten, zodat ze niet meer op pad kan gaan. Als ze dan achter haar minnaars aan wil gaan kan ze hen niet bereiken; ze zoekt maar kan hen niet vinden. Dan zal ze zeggen: ‘Ik ga terug naar mijn eigen man, want toen had ik het beter dan nu.’ (Hosea 2:8,9)

We kunnen Gods hart proeven, Hij verspert wegen in het leven met maar een verlangen dat we naar Hem toekomen zodat Hij ons weer kan zegenen. Gods hart brand van jaloezie, en hier kan ik het zo duidelijk lezen, God laat niet gaan, omdat Zijn jaloezie zo groot is voor ons leven.

Is God gefrustreerd met jouw leven? Snapt Hij niet waarom je niet dichter bij Hem komt? Wees niet ontrouw, laat God vertrouwen in je hebben zodat we samen met Hem kunnen leven in Zijn liefde en Zijn zegeningen. Als ik Gods verlangen zo leef, dan kunnen we maar een antwoord hebben, naar Hem toe gaan op onze knieeen. Erkennen dat we fout zitten, maar dat we nu met Hem willen leven. Wat een hart heeft God, soms zien we alleen de rampspoed, maar dan vergeten we het hart van God.

This entry was posted in 28 Hosea. Bookmark the permalink.