We worden niet teleurgesteld

Jesaja 49:22-26

Maar wat als? Deze vraag kunnen we vaak stellen. Wat als dit gebeurd of wat als dat gebeurd? Deze vraag is de bron van de verzekeringen, hierdoor zijn verzekeringen ontstaan waardoor we gedekt zijn voor de wat als gebeurtenissen.

Het is wel duidelijk dat wij ons leven niet onze handen hebben en ook de maatschappij heeft het niet in handen. We kunnen ons alleen beschermen met de dingen die we hebben of bedenken, maar als er een grote aardbeving komt kunnen we niets doen. We proberen wel van alles om ons te beschermen maar uiteindelijk hebben we niets in de hand.

God heeft het wel in de hand, God kan alles en als we op Hem vertrouwen doet Hij alles om ons te beschermen en ons te zegenen. Maar het punt is het vertrouwen, waar ligt ons vertrouwen. Ook al weten we dat we het in de hand hebben vertrouwen we op de dingen in deze wereld. En een verzekering is daar een goed voorbeeld van, we dekken ons in voor gevaren.

Als we in Jesaja lezen dan zien we de beloften van God voor Israel. Die beloften zijn niet klein, God is nogal wat van plan. En Hij kan het doen want Hij heeft het in de hand. Niemand kan God stoppen en vooral als wij als Zijn kinderen op Hem vertrouwen. In het einde van vers 23 staat dat een ieder die vertrouwt of hoopt op God zal niet worden teleurgesteld.

Als we vertrouwen (geloven) dan worden we niet teleurgesteld. We mogen vertrouwen dat God voor ons zorgt, dat Hij om ons geeft en ons lief heeft. We mogen vertrouwen dat God met ons is in ons verlangen naar Heiligheid. En in dit geval bestaat deze zin niet meer: “Maar wat als….”

Als we op God vertrouwen dan kennen we Hem voor ons persoonlijk leven. Dan weten we Wie Hij is voor ons. Hij wil voor ons zorgen, Hij wil Zijn liefde geven in ons hart. De wereld probeert van alles om veilig te zijn om zichzelf te beschermen. De wereld heeft een systeem ontwikkeld waardoor we zo zeker kunnen zijn over van alles, maar het is geen zekerheid.

Maar als we op God vertrouwen dan staan we op een rots en mogen we weten dat we sterk staan en dat God ons niet zal laten vallen. God zal ons NOOIT laten vallen als we op Hem vertrouwen. Als we dit geloof hebben, dan mogen we staan sterk in Hem.

This entry was posted in 23 Jesaja. Bookmark the permalink.