Het verlangen van Jezus

Johannes 17:20-26

Als we het verlangen van Jezus willen leren kennen, dan moeten we naar zijn woorden luisteren. En een van die woorden is het gebed dat Hij uitspreekt naar de Vader, voordat Hij naar het kruis gaat. Het eerste gedeelte van het gebed is voor de discipelen (misschien ook voor ons), maar het tweede gedeelte geldt ook voor ons.

En de kern van het gebed is dat wij net als Jezus in eenheid met de Vader kunnen leven. Dat het hart dat in de Vader is in ons is en dat het hart dat in ons is met de Vader is. Deze eenheid heeft niets te maken met het samen gaan van kerkgenootschappen. Jezus bid niet voor ons zodat we een eenheid uitstralen naar de wereld, alsof er geen grote verschillen zijn.

Het gebed van Jezus gaat over onze eenheid met de Vader. Zoals Jezus in eenheid met de Vader leefde zo wil Jezus dat wij ook leven. Dat alles waar wij ons leven op baseren gebaseerd in Jezus en in de Vader. Dat het hart dat wij hebben hetzelfde hart is als de Vader. Jezus kwam hier op aarde niet om zijn eigen wil te doen maar om de wil van de Vader te doen. Dat is de eenheid die Jezus heeft met de Vader.

En dat is precies de eenheid die Jezus in ons wil hebben. Dat we de Vader kennen en mogen vertrouwen. Dat we een werkelijk beeld zijn van wie de Vader is. Dat de wereld echt kan zien Wie de God werkelijk is omdat wij hetzelfde hart hebben. Jezus wil dat we dit zien en zo leven.

Dit is het verlangen van Jezus, dit is het verlangen van de Vader dat we tot de volheid(glorie) in Jezus komen. Dat alles in ons van de Vader komt, in volledige eenheid. Nu we weten dat dit het verlangen van Jezus is, wat is ons doel? Wat is jouw verlangen, wat is jouw doel in je leven? Als je weet dat dit het verlangen van Jezus is, ga je dan de juiste weg?

We moeten onszelf confronteren, we moeten weten dat de Vader en Jezus een diep verlangen heeft. En ze zullen ons daarin helpen het te bereiken, maar wij moeten het als doel stellen. Die eenheid met de Vader te hebben. Bidt dit uit naar de Vader, niet zomaar even tussen neus en lippen door. Bidt het uit naar God: “Vader laat dit zo in mijn leven zijn, maak mij een met U. Ik wil in eenheid met U leven in alles van mijn leven. Kom en onderwijs mij, help mij een met U te zijn.”

This entry was posted in 43 Johannes. Bookmark the permalink.