God behagen

Exodus 33:12-17

Als een vader zijn kind een compliment geeft dan fleurt het kind helemaal op. Wow, mijn vader is blij met wat ik doe. Een vader is trots wanneer zijn kind het juiste doet, de goede kant op gaat. De vader bevestigd het kind in de keuze en wil desnoods helpen. Op dezelfde wijze is het met de Hemelse Vader, God wil ons zegenen in ons pad naar Hem toe, op de goede weg.

De uitspraak van de Vader naar Jezus: “dit is mijn geliefde zoon in wie ik mijn welbehagen heb…”(Lukas 3:22), wil Hij zeker niet beperken tot Jezus. Hij wil het ook over ons uitspreken, Hij wil tegen ons zeggen dat wij Zijn geliefde zoon of dochter zijn in wie Hij welbehagen heeft.

Een veel gehoorde uitspraak is dat we niets goeds kunnen doen. We zijn gedoemd het kwaade te doen. Dus hoe kan de Vader blij met ons zijn. Maar we moeten weten dat er een verschil is tussen leven in het vlees en leven in de Geest. (*kijk in eerdere overdenkingen) We kunnen leven in een nieuw leven door Jezus. In Jezus kunnen we de kracht ontvangen om te leven voor God in een heilig leven net zoals Jezus leefde. Dat is het verlangen van de Vader al voor de schepping. (Efeze 1:3-11)

En als we aan dit verlangen van de Vader voldoen, door te kiezen om te leven in de Geest door het geloof in Jezus, wat zal de Vader tegen ons zeggen? Mozes was een man van God die vertrouwde op God. Hij had de Geest van God ontvangen (in het oude testament). Hij leefde in de vreze van God. En God had hem uitgekozen en was blij met hem. En Mozes wist dit, en dat was geen trots, dat was een vertrouwen op God.

En dan komt de tekst die zoveel geloof en kracht geeft. En ik wil hem geven uit de engelse NIV vertaling.

“If you are pleased with me, teach me your ways so I may know you and continue to find favor with you.” Exodus 33:13 (Als U blij met mij bent, onderwijs mij in Uw weg zodat ik U mag kennen en dat U blij met mij bent de rest van mijn leven.)

Dat is het juiste antwoord wanneer God tegen ons zegt: “je bent mijn geliefde zoon in wie ik welbehagen heb.” Dan roepen we het uit naar God: “Vader ik weet dat U van mij houdt en dat U blij bent met mijn leven, leer mij Vader dieper met U te leven. Leer mij te leven zodat U blij met mij bent de rest van mijn leven.”

Dan willen de Vader beter kennen en alleen Zijn zegen op ons leven. Dan willen we de stempel van Zijn goedkeuring in alles wat we doen. Want Hij is onze Vader die ons lief heeft. Leer God kennen, in gebed en door het lezen van de bijbel. Ik wil je uitdagen kom dichter bij God, en vind Hem. Want Hij wil zich laten vinden door Zijn kinderen.

(Wil je contact, klik op de link rechts boven in.)

*Als je zoekt gebruik de zoekwoorden: Geest, Vlees

This entry was posted in 02 Exodus, 42 Lukas, 49 Efeze. Bookmark the permalink.