Wees echt

Matheus 23:27-32

Hoe belangrijk is het voor ons wat andere mensen van ons denken? Hoe belangrijk is het voor de christenen in Nederland hoe de niet-christenen over ons denken? Ze mogen vooral niet denken dat we behoudend zijn, ze mogen vooral niet denken dat we bekrompen zijn. Maar dit is een fout doel, en het gevaar is dat we precies als de Farizeen worden.

Jezus spreekt sterke waarschuwingen uit naar de Farizeen. Het loopt slecht met ze af als ze zo doorgaan met het leven dat ze leven. Ze zijn niet echt, ze hebben een perfecte buitenkant. Ze leven precies zoals ze zelf hopen dat de mensen ze zullen eren. Maar ze zijn rot van binnen en er leeft niets van binnen het is dood. De motivatie is dood.

Ze eren mensen die door God gebruikt zijn, ze eren de mensen die gedood zijn door hun voorouders. Maar als ze in die tijd zouden leven waren zij de moordenaars. Ze vereren om met de eer van die mensen te strijken, niet omdat ze inzien dat ze het bij het juiste eind hebben.

Wie vereren wij in ons leven, welke mensen hangen wij aan en zien wij als groot? Strijken wij nog steeds met de eer van de Reformatie of een andere Opwekking? (Ja de Reformatie was ook een opwekking) Vereren wij de mensen of hangen we aan dezelfde God.

Want dat is het punt, ben je echt of wil je iemand zijn? We moeten tot een punt komen dat we verlangen naar echtheid, dat we geen masker meer op hebben. We vormen niet ons eigen geloof maar we moeten door de Heilige Geest gevormd worden. Verlang naar echtheid, verlang naar de waarheid. En als je echt verlangt, dan zoek je naar de waarheid. Dan bid je en lees je de bijbel dagelijks. Leg af alle dingen die je een bepaalde status heeft gegeven en ga op je knieen.

Welke positie je ook hebt, af en toe naar de kerk, of een ouderling, of een professor, het maakt allemaal niet uit, we moeten op onze knieen zoeken naar de waarheid in God. We moeten echt zijn, de binnenkant moet naar buiten komen. Wees echt confronteer jezelf met de waarheid en zoek de waarheid. Dan maakt het niet meer uit wat mensen over ons denken, dan verlangen we ernaar om te weten wat God van ons denkt. “Mijn geliefde zoon/dochter in wie ik mijn welbehagen heb.”

Wil je contact, klik rechts boven aan op de link!!!!

This entry was posted in 40 Matheus, 41 Markus, 42 Lukas, 43 Johannes. Bookmark the permalink.