Verheerlijk mij

Johannes 17:19-24

Gisteren schreef ik over het feit dat de Vader verlangt naar mensen die Hem aanbidden in Geest en waarheid. Dit betekend dat de Vader verlangt naar mensen die een leven hebben dat Hem verheerlijkt. Als we zondigen verheerlijken we God niet, dan verheerlijken we het werk van de duivel in ons leven. Als we trots zijn dan verheerlijken we onszelf in ons leven.

Maar als we een leven hebben zoals het evangelie ons laat zien dan verheerlijken we het werk van Jezus. Dan verheerlijken we de liefde van de Vader. En daarom wil ik je uitdagen doorzoek het evangelie zelf, en bid dat de Vader je het evangelie openbaard. Het evangelie is zo vol, het geloof in Jezus is een complete verandering. Dan gaan we de Vader pas aanbidden in Geest en Waarheid. (zie de overdenking van gisteren)

Hier is een gebed van Jezus naar de Vader. “Verheerlijk Uw zoon zodat U verheerlijkt wordt.” Wat een gebed, Jezus vraagt God om Hem te verheerlijken. Dat Jezus in de volheid wordt gebracht van de reden waarom Hij hier op aarde was. En alleen dan kan de Vader verheerlijkt worden.

Er was een moment in mijn leven, dat dit gebed mijn gebed werd. “Vader verheerlijk mij, zodat U verheerlijkt wordt.” Dit gebed is niet alleen voor Jezus, dit gebed is geen heilig gebed. Dit is het gebed dat elke christen mag uitroepen naar de Vader: “Verheerlijk mij, zodat U verheerlijkt wordt.” Wij kunnen de Vader alleen echt aanbidden in Geest en Waarheid als wij in Hem leven, verheerlijkt.

En het gaat mij niet om het woord verheerlijkt, het kan zoveel benamingen hebben. Maar ons leven is pas echt een aanbidding wanneer wij in de volheid van HET EVANGELIE wandelen. Wanneer de goddelijke kracht (2 Petrus 1:3-11) van God in ons gaat wonen en wij leven tot de Glorie van God.

Dan wordt ons leven een aanbidding. Dit is ons verlangen, dit is het verlangen van de kerk. Om in de volheid van de liefde van Jezus te wandelen, dan verheerlijken we de Vader, dan verheerlijken we Jezus. Laat ons op de knieeen gaan en de Vader en Jezus bidden om ons te verheerlijken en ons te brengen in de volheid van het werk van Jezus.

This entry was posted in 43 Johannes, 61 2 Petrus. Bookmark the permalink.