Geloven is makkelijk

2 Petrus 1:3-11

Gisteren heb ik laten zien dat geloven helemaal niet zo makkelijk is. Het is niet iets dat we er bij doen, een hobby dat we af en toe kunnen laten versloffen. Geloven is serieus. Maar vandaag wil ik laten zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Eigenlijk is geloven helemaal geen offer, voor het leven dat we er voor terug krijgen. Het offer dat we doen is een leven van zonden en hetgeen we er voor terug krijgen is een nieuw leven.

Het beeld dat geschetst is over het geloof in Jezus is een saai en deprimerend geloof. Als we het al te serieus nemen kunnen we niets meer doen en zijn we gebonden aan allerlei regels. Maar dan kennen we niet het echte evangelie. Het evangelie waar Jezus over sprak. Ja, we moeten alles opgeven, we moeten alles neerleggen. En Jezus volgen. Maar dan begint ons leven pas echt, dan worden we levend en beginnen we in te zien hoe dood het leven in de wereld is.

Het is geen offer om saaie entertainment weg te doen en God persoonlijk te leren kennen. Het is geen offer om onze zorgen neer te leggen en te kunnen vertrouwen op God. Het is geen offer om onze trots en positie naast ons neer te leggen en nederig te zijn in God. Het is geen offer. Geloof het en zoek de waarheid, zoek het werkelijke evangelie dat ons hele leven veranderd.

Want dan mogen we in een nieuw leven leven. Een leven in de kracht van God, een leven in de Heilige Geest. Een leven waarin we actief met God mogen communiceren en weten dat Hij met ons is. In 1 Petrus kunnen we lezen dat God ons alle goddelijke kracht geeft om hier te leven. God geeft ons alle geestelijke bijstand die we maar nodig hebben om met Hem te leven in een puur en heilig leven. God is actief in ons leven betrokken.

Geloven is makkelijk als we het oude weggooien en het nieuwe aannemen. Dan veranderen we van dood in leven. God geeft ons de kracht om vernieuwd te worden en goddelijke karakter-eigenschappen aan te meten.

En dan nog iets, lees (Galaten 5:22 en 23) Als we vervuld zijn met de Geest dan zullen wen deze vruchten dragen. Dan zal de liefde van God in ons zijn, dan zal de blijdschap in God in ons zijn. Wie verlangt er niet naar. Ik hoop dat dit je verlangen is en als het niet zo is, roep uit naar God. “Vader ik wil naar U verlangen, ik wil een nieuw leven met U.”

Wil je contact klik rechts boven aan!!

This entry was posted in 48 Galaten, 61 2 Petrus. Bookmark the permalink.