Gods hart, Gods verlangen

Matheus 7:7-12

Als iemand ons kan uitleggen wat het verlangen is van God dan is het Jezus. Hij kwam van God naar de aarde Hij kende de Vader en wist wat de Vader van Hem verlangde. Hij wist dat de Vader van Hem hield en om Hem gaf en Hem beschermde. Jezus kende de Vader en wist precies dat Hij mocht vertrouwen op de goedheid van de Vader. Dit is nu geloof hebben.

Statement of faith‘ of  ‘wat wij geloven‘ heeft niets met geloof te maken. Het is een theorie waar wij onze hoop op zetten en meer niet. Geloof is vertrouwen, vertrouwen in Iemand. En daarom moeten we die Iemand kennen op een persoonlijk niveau. En daarom wil Jezus onze harten veranderen zodat wij God leren kennen.

(Johannes 14:8-11) In bijbelboek Johannes vraagt Phillipus aan Jezus om de Vader te openbaren. Maar Jezus zegt, kijk naar mij, ik ben precies hetzelfde als de Vader. Ik heb hetzelfde verlangen, hetzelfde hart. Ik doe deze dingen niet uit mijzelf, maar ik doe de dingen waar de Vader naar verlangt.

Alles wat Jezus doet, alles wat Jezus zegt, het openbaard de Vader. Het laat zien wat het verlangen van God is. Het verlangen van God is te genezen, het verlangen van God is te bevrijden van het kwaad de duivel, het verlangen van God is dat wij niet meer zondigen. Het verlangen van God is om voor ons te zorgen.

In Matheus 7 wil Jezus het hart van God openbaren. Jezus wil tegen ons zeggen, maak je nu geen zorgen, klop, vraag en zoek en je zult vinden. Je zult een antwoord vinden in je leven. God wil het ons openbaren. En geloof je me niet, kijk eens naar je aardse vader, als je vraagt om een brood, krijg je dan een steen? Nee, hoeveel te meer de Vader in de Hemel, zal Hij niet geven waar je om vraagt. Ken God, ken de Vader, laat Hem Zijn hart aan je openbaren.

Leven in geloof is leven in de zekerheid over Gods verlangen. Gods verlangen voor ons leven is dat wij vinden het nieuwe leven in de volheid van Jezus. Ik wil je uitdagen om te zoeken naar de waarheid.

This entry was posted in 40 Matheus. Bookmark the permalink.