Compleet het tegen-over-gestelde

Kolossenzen 1:9-14

Toen Adam en Eva de vrucht van de verboden boom aten keerde de wereld zich om. Het was een totale ommekeer in hun leven. In Romeinen 5:12-19 lezen we dat de zonde en de dood in de wereld kwam door Adam. De dood regeert. De dood is de beloning voor de zonden. Het is een leven in duisternis. We leven nu in een wereld dat gebonden is onder deze vloek.

Veel mensen zijn tevreden in deze wereld, ook vele christenen. Het gaat wel goed en we zijn tevreden met de comfort waar we in leven. Maar als we ons realiseren in wat voor een wereld we leven en wat de toestand werkelijk is dan zien we de duisternis. We leven in een wereld waar zonden en dood voorop staan. En we moeten ons dit realiseren, en niet alleen voor de wereld maar juist voor ons eigen leven. ( Johannes 3:19-21)

In vers 13 van ons bijbelgedeelte kunnen we lezen de grootheid van onze bevrijding. We zijn uit de duisternis getrokken, uit de dood getrokken en in het licht gezet. In Jezus hebben we een nieuw leven gekregen in het licht. Dit zijn sterke woorden die in de bijbel beschreven staan. Het is een machtig evangelie die ons doet opveren uit onze stoel en God doen prijzen. Het evangelie is alles omvattend en veranderd ons hele leven.

Daarom begint Paulus te zeggen: “we hebben gebeden zonder ophouden dat God je vult met Zijn kennis. En dat je vol mag zijn met alle Geestelijke Wijsheid. Dat je een leven mag hebben dat volledig tot de eer is van God. Dat je vol bent van de Goddelijke karakter eigenschappen. Dit leven is compleet anders. Het is een leven waarin we anders zijn dan we waren en dan de rest van de wereld.

Ik wil je uitdagen om hier naar op zoek te gaan. Het evangelie is een werkelijkheid die ons leven compleet anders maakt. Bid dat God je vult met de geestelijke wijsheid, dat je in dit andere leven mag leven. Ik wil je uitdagen om het serieus te nemen en er naar op zoek te gaan. En als je al zoekt, houdt vol want God wil zich laten vinden. God verlangt er naar dat je een compleet ander leven hebt, dat is waarom Jezus kwam.

This entry was posted in 43 Johannes, 45 Romeinen, 51 Kollosenzen. Bookmark the permalink.