Een jaloers God

Exodus 34:11-16

In het gedeelte voor ons bijbelgedeelte in hoofdstuk 34 laat God zichzelf aan Mozes zien. En nadat Mozes overweldigd is door Gods goedheid zegt Mozes dat hij niet verder wil zonder de aanwezigheid van God. God belooft Mozes om met Hem te gaan. God belooft de vijanden weg te drijven voor Israel. Maar dan komt God met een waarschuwing.

Als jullie in het land komen dat ik jullie geef, ga geen overeenkomst(contract) aan met de mensen die daar zijn. Vernietig alles wat met deze mensen te maken heeft. Hun afgoden, hun altaren, breek het af en aanbid geen andere goden. Want Mijn naam is Jaloers.

God wil ons bevrijden, dat is de reden waarom Hij Jezus naar de aarde zond. Jezus kwam om ons vrij te maken van de zonden en ons te brengen in het koninkrijk der hemelen. Afgelopen dagen heb ik geschreven over de leugen en de waarheid. De leugen regeert in onze wereld in elk gebied. En vele leugens hebben we in ons leven aangenomen. Maar we moeten geen overeenkomst aangaan met deze leugens.

Wanneer we tot geloof komen gaan we een overeenkomst met God aan.  We hebben een contract van liefde met God. Hij wil een liefdesrelatie met ons hebben en wil dat wij daarin trouw zijn. Daarom waarschuwt God Israel hier om zelfs niet een samenwerking aan te gaan met de mensen van het land. Want die mensen hebben andere gewoonten, ze aanbidden andere goden maar God wil dat we trouw zijn in de relatie met Hem.

God is een jaloers God, Hij wil niet dat we met andere dingen flirten in het leven. Misschien ken je God als een vergevende God, en dat is goed. God heeft ons vergeven en wil ons reinigen van de zonden. Maar God verteld ons, ga weg van de leugen. Kom niet in de buurt van de zonden, blijf er ver vandaan. (zie:Psalm 1) Soms denken we van strenge christen dat ze het niet bij het rechte eind hebben. Maar het feit dat ze ver van dingen van deze wereld willen blijven is juist goed. De motivatie is misschien vertroebelt maar het feit op zich komt overeen met het verlangen van God. De motivatie moet zijn omdat we God liefhebben en met Hem een relatie hebben het krampachtige verdwijnt dan.

Nogmaals ga weg van de leugen, zoek God, zoek Zijn aangezicht. Wees al een boom geplant aan waterstromen. We moeten ons leven veranderen en ons naar Hem toekeren. Leven tot Zijn eer. Zoek God, zoek Zijn aangezicht. Neem elke de tijd en de rust om Hem te vinden in de bijbel en in gebed. Doe de tv eens uit doe de computer uit, en kom met lege handen op je knieeen voor God. Verwijder de afleidingen in je leven en maak een keuze: “ik wil God zoeken.”

This entry was posted in 02 Exodus, 19 Psalmen and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.