De keuze tussen waarheid en leugen.

Johannes 8:31-47

Jezus heeft gezegd dat het een smalle poort is waar we binnen moeten gaan. Matheus 7:13,14 En ik denk dat we deze woorden serieus moeten nemen. Het is een smalle poort en we moeten er alles aan doen om er binnen te gaan. We hebben niet veel keuze, maar de keuze waar we voor staan is een mooie keuze. Het leven met God is een leven in vrede en blijdschap. Daarom moeten we er alles aan doen om de waarheid te kennen.

Afgelopen dagen heb ik al over dit gedeelte geschreven. En het is een uitdaging voor ons om naar de waarheid te zoeken. Het is duidelijk, het verschil tussen de waarheid en leugen is het verschil tussen wit en zwart, Jezus of de duivel. De waarheid is een leven met God, is een leven in Zijn armen. De leugen is trots is een leven zonder de zorg van God.

De mensen in de leugen die weten het beter. Ze weten het beter dan God, ze weten het beter dan de ander. De mensen met de leugen zijn als hun vader, vol van trots. De duivel wilde de troon van God overnemen en met deze leugen kwam hij ook naar Eva. Hij vertelde Eva dat ze als God kon zijn. En de meeste mensen erkennen God niet of ze willen God niet aannemen als hun redder. Hoe kan iemand anders mij nu redden, ik wil het zelf doen. En zelfs veel christenen zijn vol van trots. Ze willen het wel aannemen maar nog niet in dit leven. Ze geloven in Jezus, maar niet praktisch in hun leven. Het is een leugen.

We moeten serieus zijn, we moeten God en onszelf serieus nemen. We kunnen geen lauwe christenen zijn, want dan hebben we nog steeds de duivel als onze vader. We luisteren naar zijn leugens. Het is confronterend en misschien maakt het je boos. En dat is wat de mensen ook werden wanneer Jezus hen dit verschil vertelde. Maar Jezus zegt in vers 46: “Kan een van u mij van zonde beschuldigen? Als ik de waarheid spreek, waarom gelooft u me dan niet?”

Met deze woorden wil ik je uitdagen om God serieus te nemen. Verneder je voor Hem en vraag van Hem om je hele leven in Zijn handen te kunnen leggen. Investeer in de waarheid.

This entry was posted in 43 Johannes and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.