De Waarheid weten

Johannes 8:31-47

De afgelopen twee dagen heb ik geschreven over de waarheid en de leugen. En het gebrek aan kennis. Onwetendheid is gevaarlijk. Als we niet weten dat een weg dood loopt dan begeven we ons op een gevaarlijke weg. In dit gedeelte zien we Jezus praten met de geestelijke leiders van Israel. Hij wil ze laten zien waar zij vandaan komen en waar Hij vandaan komt. Ze leven met leugens, ze hebben de waarheid niet.

Jezus gaat zo ver dat Hij de duivel hun vader noemt. Ze leven naar de leugens en de leugenaar is de duivel die het allemaal verteld. Maar als we naar het onderwijs van Jezus luisteren dan worden we vrijgezet van deze leugens. Dan hebben we de kennis en kunnen we er naar leven.

Nu moeten we even kijken naar onze maatschappij. De leugens worden van de daken geschreeuwd, ze komen uit de tv, ze staan in de krant. We worden een leven voor gehouden van leugens. Een leven waarin we zonden maar gewoon moeten accepteren. Een leven waar seksualiteit een lust is geworden. Een leven dat draait om ons eigen genot voorop te stellen.

Als we ons hier dagelijks door laten onderwijzen dan gaan we er ook naar leven. Waar laten wij ons door onderwijzen? Hoe krijgen wij onze kennis en hoe leven wij? Ik wil je uitdagen om naar je eigen leven te kijken en te zien wie je vader is. Wordt je onderwezen in leugens of luister je naar het onderwijs van Jezus. Ik wil je uitdagen en je vragen om meer met het woord van God bezig te zijn. Laat de woorden van Jezus je vrij zetten en het zal je leven veranderen. Lees de bijbel dagelijks, begin met de evangelieen. En bid tot God: “Openbaar mij de waarheid.”

This entry was posted in 43 Johannes. Bookmark the permalink.