De Waarheid weten

 Jesaja 5:13

We leven bij wat we weten. We leven bij wat we geloven. De kennis die we hebben is de basis voor hoe we leven. Een mensen leven begint met het leren van hoe de wereld in elkaar zit. En de ouders onderwijst het kind hoe het goed moet leven. Die kennis helpt het kind om te kunnen staan in de wereld.

In Jesaja 5:13 zegt de Heere over Israel: “Door een gebrek aan kennis gaan ze ten onder…” Ze weten niet dat God voor hen wil zorgen, ze weten niet dat als ze God aanbidden met hun leven ze veilig zijn. Daarom zullen worden verbannen. Wat we weten is dus erg belangrijk. Wat weten we? Is het de waarheid die we weten of is het de leugen.

Israel wist de leugen, ze dienden andere goden. Ze wisten dat ze die goden te vriend moesten houden anders zou het niet goed gaan. Het is een leugen. Hier in India is dat duidelijk te zien. De mensen hier hebben zoveel goden om te vriend te houden. Maar alle goden zijn ontstaan uit angst, de angst voor slangen, de angst voor olifanten en ga zo maar door. Dit is de kennis die ze hebben maar het is een gebrek aan de waarheid.

Gisteren heb ik laten zien dat Jezus de waarheid geeft en dat die waarheid vrijheid geeft. Als we de waarheid van Jezus kennen dan worden we bevrijd van de leugen. Dan hoeven we niet meer met een gebrek aan waarheid te leven. Met deze kennis kunnen we leven in de kracht van God. Als we de waarheid kennen dan weten we dat God naar ons verlangt om een heilig leven te hebben.

Heb geen gebrek aan waarheid, heb geen gebrek aan de kennis van God. Lees de bijbel elke dag en vraag God om het te openbaren. Velen van ons weten niet eens dat God ze de waarheid WIL openbaren. Hij verlangt er naar dat we weten dat Hij voor ons zorgt. Hij verlangt er naar dat wij weten dat Hij ons kracht om een nieuw leven te hebben. Maar als we de waarheid zoeken dan zullen we die vinden. Zoek de waarheid, laat een tekort aan kennis je niet opbreken. Zoek en je zult vinden.

Wordt vervolgd…..

This entry was posted in 23 Jesaja. Bookmark the permalink.