God spreekt 2 keer

Psalm 62

12 God heeft één ding gesproken,
ik heb dit tweemaal gehoord:
dat de kracht van God is.
13 Ook de goedertierenheid is van U, Heere,
want U zult eenieder vergelden naar zijn werk.
(Psalm 62:12-13)

Dit is wat God vaker doet, dingen twee maal zeggen. Denk aan Petrus die te horen krijgt dat hij onreine dieren mag eten, het is een beslissing van God die definitief is. Het is een bevestiging waaraan wij ons kunnen vastklampen als de laatste strohalm in het leven die het nooit zal begeven.

En zo zullen veel christenen dit hebben ervaren, God die tot hen gesproken heeft en dat ook bevestigd heeft. We mogen er op staan, het blijven woorden die de rest van ons leven met ons zullen blijven. Krachtig als een echo die eeuwig door blijft gaan.

En dan zijn het geen woorden die ons emotioneel er overheen moet tillen, het zijn woorden van beloften waar we nooit meer aan zullen twijfelen. Woorden die God direct tot ons spreekt, woorden als deze woorden van David. Onze kracht is van God, Hij is voor ons, Hij heeft ons lief. Het probleem met de voorgaande zin is dat het ons helemaal niets doet als de geest van God er niet achter zit.

Vele malen had ik gehoord dat God ons lief heeft, maar al die keren nam ik het aan voor lief. Tot op het moment dat God het sprak, dat heeft het leven compleet veranderd. Nooit meer twijfel, altijd de echo van de krachtige woorden van God. God heeft 1 ding gesproken en ook naar jou wil Hij Zijn liefde uitspreken. Het zullen woorden zijn die je nooit meer zult vergeten.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.