Niets goeds

Psalm 58

1 Een gouden kleinood van David, voor de koorleider, op ‘Richt niet te gronde’.
2 Spreekt u werkelijk recht, raad van rechters?
Oordeelt u billijk, mensenkinderen?
3 Veeleer bedrijft u onrecht in uw hart;
uw handen wegen geweld af op de aarde.
(Psalm 58:1-3)

We hebben waarschijnlijk wel gehoord van de roze bril. Een bril waardoor we alles heel rooskleurig inzien. De vraag is in hoeverre we niet allemaal zo’n bril op hebben, een bril die niet laat zien hoe het werkelijk in elkaar zit. Gekleurd door het onrecht in ons hart.

Onze reformatorische kerken hebben dat feilloos door. We zijn niet te vertrouwen, er is niets goeds in ons. Soms gaan de meer charismatische kerken er teveel vanuit dat er wat goeds in ons is waardoor we God toch wel kunnen dienen. Dat is er simpelweg niet, er is niets goeds in ons, daar is de bijbel heel duidelijk over.

Wij kunnen geen goed oordeel geven, wij kunnen niet rechtspreken. Daarom is het zo gevaarlijk om net te doen alsof we de Heilige Geest hebben. Het kan gewoon niet uit ons komen. Het moet ECHT uit God komen en daar moeten we naar toe gaan. Neerleggen wat er in ons is, niet vermengen onze eigen emotionele goedheid en de kracht van de Heilige Geest.

Dit is geen deprimerende boodschap, dit is de boodschap die God aan het kruis heeft laten zijn. Hij wil ons verlossen, bevrijden van de zonden. Maar dan moeten we met Jezus ook sterven aan onszelf. Er is niets in ons dat het goed doet, maar als de Heilige Geest in ons leven komt gaat dat totaal veranderen. Een nieuw leven.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.