Op Hem gericht

Psalm 44

16 De hele dag zie ik mijn schande voor mij
en schaamte bedekt mijn gezicht,
17 vanwege de stem van wie mij hoont en lastert,
vanwege de vijand en de wraakzuchtige.
18 Dit alles is ons overkomen, toch hebben wij U niet vergeten
of Uw verbond verloochend.
19 Ons hart is niet teruggeweken
en onze schreden zijn niet van Uw pad geweken,
20 ook al hebt U ons in een oord van jakhalzen verpletterd,
en ons met een schaduw van de dood overdekt.
(Psalm 44:16-20)

Bij het lezen van deze verzen kunnen we gericht zijn op de moeilijkheden. En dat is best deprimerend, want het zijn geen vrolijke woorden die de schrijver hier opschrijft. Al die rampspoed het gaat in je botten zitten, het maakt je weemoedig. Maar is dit het wat we er uit moeten halen?

Eigenlijk zouden we uit deze verzen maar 1 boodschap moeten halen, richt je ogen op Hem. Het maakt niet uit wat er voor je ligt, het maakt niet uit wat je meemaakt, richt je op Hem. Is je leven 1 groot feest, richt je op Hem, daar is waar het echte leven is. Jezus zei niet voor niets dat Hij het leven is en als Hij dat zegt dan bedoeld Hij dat ook echt.

Leer van deze verzen om in alles op Jezus gericht te zijn, het maakt jouw leven een leven vol vruchten, een leven dat helemaal in Hem is. Het is tijd dat onze kerkdiensten op Hem gericht zijn in plaats van de liturgie, het is tijd dat de kerkraadsvergadering niet Jezus in het achterhoofd houdt, maar van Hem werkelijk de wijsheid verlangt. Durven wachten op Zijn leiding.

Het maakt niet uit wat er voor ons ligt, in Hem is het leven, in Hem is de waarheid. En als we die keuze gaan maken dan hebben we een heel ander leven.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.