Details

Johannes 19

23 Nadat de soldaten dan Jezus gekruisigd hadden, namen zij Zijn kleren en maakten vier delen, voor elke soldaat een deel, en zij namen ook het onderkleed. Het onderkleed nu was zonder naad, van bovenaf als één geheel geweven. 24 Zij dan zeiden tegen elkaar: Laten wij dat niet scheuren, maar laten wij erom loten voor wie het zal zijn. Opdat het Schriftwoord vervuld zou worden dat zegt: Zij hebben Mijn kleren onder elkaar verdeeld en over Mijn kleed hebben zij het lot geworpen. Dit hebben dan de soldaten gedaan. (Johannes 19:23-24)

Hij is God en niemand anders. Hij is de Schepper van Hemel en Aarde en wij zijn Zijn schepping. Dit is de realiteit, er is geen andere. Het is niet verbazend dat God al wist dat de kleding van Zijn Zoon zou worden verloot. Het is niet bijzonder dat Hij Zijn dienaren heeft laten weten wat er tot in het detail zou gebeuren met de Zoon van God.

Voor ons Zijn schepping mag het dan bijzonder zijn, maar voor God is dit normaal, Hij is de Schepper, Hij heeft de tijd in Zijn hand. Hij was en is en zal altijd dezelfde zijn. Hij heeft beloften gedaan door de jaren heen en zal al die beloften volbrengen.

Zo heeft Hij jaren voordat Jezus aan het kruis zou hangen, de wereld een redder beloofd. Een redder die verwond zal worden tot onze redding. Er zullen zoveel tekenen zijn waaraan wij het zullen herkennen. En een van die tekenen was dat er een aantal mensen de kleren Jezus zouden verloten.

De blinkende ster bij de geboorte van Jezus is net zo’n sterk beeld als de kleren die werden verloot. God heeft alles in Zijn handen tot in de details. Hij is God en wij zijn Zijn schepsels. Onze God is almachtig en trouw in Zijn liefde. In alles wil Hij dat wij die liefde zullen zien. Zelfs in de kleren die werden verloot.

This entry was posted in 43 Johannes. Bookmark the permalink.