In jouw hart

Psalm 36

1 Een psalm van David, de dienaar van de HEERE, voor de koorleider.
2 De overtreding van de goddeloze spreekt binnen in mijn hart:
ontzag voor God staat hem niet voor ogen.
3 Want hij vleit zichzelf in zijn eigen ogen,
tot men zijn ongerechtigheid vindt en haat.
(Psalm 36:1-3)

Als we eerlijk zijn maakt het ons niet zoveel meer uit wat de wereld aan het doen is. We zijn er gewend aan geraakt, het internet staat er vol van en de kans is zeer groot dat we er elke keer weer mee worden geconfronteerd. De arrogantie van de mens die denkt dat alles maar mag als het maar goed uitkomt voor zichzelf.

Maar Davids hart breekt en er begint zich een boodschap te ontwikkelen in zijn hart. Hij wil de wereld laten weten dat ze een gevaar zijn voor zichzelf. Ze nemen God niet serieus, sterker nog ze nemen alles serieus wat God verboden heeft. Ze leven bij de dag alsof er geen toekomst is, alsof ze nooit een verantwoording hoeven af te leggen.

En deze boodschap moet ook groeien in ons hart. Niet omdat we God tegen Hemzelf moeten beschermen, maar omdat we Gods hart hebben. We zijn familie geworden, we zijn Zijn kinderen, het doet ons pijn als onze Vader niet de plaats krijgt die Hij hoort te hebben. Het doet ons pijn als de wereld een pad bewandelt die 100% zeker tot de verdoemenis leidt.

De wereld is trots, het is arrogant en het is tijd dat we ze dat laten weten. Laat deze boodschap ook in jou groeien, niet vanuit religieuze superioriteit, want dat bestaat niet. We zijn allemaal Zijn schepselen. De boodschap is er omdat we het hebben leren inzien, God is goed. En een ieder die tegen Hem ingaat wil zichzelf niet vernederen, ze willen niet erkennen dat ze geschapen zijn.

Maar uiteindelijk zal iedereen de waarheid zien, de waarheid die David in zijn hart had. Laat dat ook in jouw hart zijn.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.