Voorbereiding

Psalm 31

20 Hoe groot is Uw goed,
dat U weggelegd hebt voor wie U vrezen,
dat U bereid hebt voor wie tot U de toevlucht nemen
ten aanschouwen van de mensenkinderen.
21 U verbergt hen in het verborgene van Uw aangezicht
voor het hoogmoedig gedrag van de man;
U doet hen schuilen in een hut
voor het getwist van tongen.
(Psalm 31:20-21)

Je komt thuis en je word verrast door iemand die bijvoorbeeld een heerlijke feestmaal heeft voorbereid. De hele dag is diegene bezig geweest met voorbereidingen voor dat ene moment dat jij thuiskomt, om je te verassen. We kunnen ons wel voorstellen hoe diegene bezig is met de voorbereidingen, soms een glimlach om de voorpret bij de gedachte het gezicht te zien van diegene die verrast wordt.

Dat is vers 20, God die handelt niet zomaar vanuit de situatie, Hij reageert niet impulsief op de problemen waar wij mee te maken hebben. Denk daarbij aan het moment dat Israel om de stad Jericho heen loopt, de spanning van 7 dagen wandelen wordt beloond met dat waar God al lang mee bezig was. God bereidt voor, Jezus die op het juiste moment naar de aarde komt om de geschiedenis de grootste draai te geven die men kan indenken.

God reageert niet impulsief op alles wat er gebeurd, alles is in Zijn handen en alles legt klaar voor het juiste moment. En zo mogen wij ook naar onze toekomst kijken, hoe groot is het goed dat God heeft weggelegd voor hen die Hem vrezen. Wij willen dat zo graag invullen, wij willen bepalen wat God voor verassingen heeft. Maar waarom? Doe dat nu niet, want wat God heeft weggelegd voor ons is zoveel groter en mooier dan we ons kunnen indenken.

Wij moeten niet blijven hangen in het korte termijn. Want dan verlies je hoop, dan lijkt het alsof God niets goeds heeft klaarliggen voor jou. Maar als we onze toevlucht bij Hem gaan nemen, als we gaan verlangen naar Zijn goedheid in ons leven zullen we werkelijk verrast worden in ons leven. Er liggen dan verassingen klaar die God heeft voorbereid.

Hoop op God, dat is de boodschap. Verlang naar Zijn bescherming en aangezicht. In Hem zul je het goede vinden, het goede dat Hij heeft klaarliggen. Want Hij is er al lang mee bezig, het is goed voorbereid en het zal altijd slagen!

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.