Alles vragen

Johannes 14

12 Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: Wie in Mij gelooft, zal de werken die Ik doe, ook doen, en hij zal grotere doen dan deze, want Ik ga heen naar Mijn Vader 13 En wat u ook zult vragen in Mijn Naam, dat zal Ik doen, opdat de Vader in de Zoon verheerlijkt zal worden. 14 Als u iets vragen zult in Mijn Naam, Ik zal het doen. (Johannes 14:12-14)

Op het moment dat we er op vertrouwen dat Jezus door God is gezonden om ons een nieuw leven te geven, gaat dit wonder in werking. Wie in Jezus vertrouwt in dit leven zal een wonder ervaren waardoor men een nieuw leven mag leven. Dat wat Jezus deed zullen wij ook doen.

Jezus zal er alles aan doen om God groot te maken. En dat doet Jezus door in ons te leven en ons leven zo te veranderen dat wij ook God verheerlijken in ons leven. Jezus gaat naar de Vader, er is geen enkele afstand meer tussen Hem en God. De almachtig van God is beschikbaar voor ons leven.

Vers 14 moeten we zeker niet als een individueel vers lezen. Want dan wordt God een God die alleen maar cadeautjes uitdeelt. Maar dat is niet wie Hij is, Hij is de God vol van liefde die ons de hand aanreikt om in Zijn heerlijkheid te leven. Vers 14 is een vers die laat zien dat God daar alles aan wil doen voor ons.

Als wij leven met Jezus dan zal er ons niets in de weg staan om de werken van Jezus te doen. God is daar en alles wat we aan Hem vragen zal Hij ons geven. Zoals Jezus het verlangen heeft om God te verheerlijken in ons leven, moeten wij verlangen om Jezus te verheerlijken in ons leven.

De weg is open voor ons om zo te leven als Jezus was hier op aarde. Wij kunnen zijn werken doen, zelf nog meer. Wij kunnen in Zijn kracht werken hier op aarde. Niets kan ons tegenhouden, want God is voor ons. Wat een werkelijkheid waar wij in kunnen leven.

This entry was posted in 43 Johannes. Bookmark the permalink.